Anna & Chiel

Anna & Chiel

Een van de zovele koppels die hun mooie dag heeft moeten verzetten maar daar toch een positieve draai aan heeft weten te geven.

Wat is jullie leeftijd?

28 en 45 lentes jong.

Vertel eens wat over jezelf?

Anna werkt bij het Westfries Archief en Chiel werkt bij de BAM. We hebben elkaar ontmoet tijdens vrijwilligerswerk dat wij beiden elke zomer deden. Na 6 jaar scheen onze vriendschap toch echt wel meer te zijn dan alleen vrienden. Beiden zijn we gek op een kampvuur, bordspelletjes, computerspelletjes, lekker eten en goed gezelschap.

Hoe lang zijn jullie al samen?

6 jaar

Wanneer zijn jullie verloofd?

5 september 2018

Waar zouden/gaan jullie trouwen?

We gaan trouwen bij de Nadorst in Blokker, gelukkig konden wij het verplaatsen.

Op welke datum zouden jullie gaan trouwen?

Op 06-06-2020 om 20:20

Omdat het afzeggen en verschuiven voor een bruidspaar al veel teleurstelling met zich meeneemt wil dat niet zeggen dat jullie je speciale dag niet kunnen vieren. Jullie hebben immers deze datum gekozen voor een reden. Daarom heb ik ons bruidspaar gevraagd hoe zij hun speciale dag toch een mooie draai hebben gegeven.

We zijn een nachtje weggeweest in een hotel waar we stiekem altijd al naar toe wilde gaan. Fletcher Amsterdam naast de A2. Om het toch net even wat meer bijzonder te maken, had ik een witte jurk (mijn echte trouwjurk zal echter geen witte kleur hebben) gekocht en mezelf opgetut. Gewoon omdat ik dat zelf ook wilde. Toen zijn we rond de middag naar het hotel gegaan, daar hadden onze families geregeld dat we een versierde kamer kregen, daar stond een fles champagne op ons te wachten met een lieve kaart. We zijn overladen met kaarten, appjes en berichten met lieve woorden en wensen voor alsnog die dag. Iedereen heeft een borrel namens ons gedaan en we hopen met z’n allen dat we dat volgend jaar gezamenlijk in het echt kunnen doen.

Het hotel, waaronder ook het restaurant en de lounge, waren vanwege de Corona alleen beschikbaar voor de hotelgasten waardoor het rustig was. Hierdoor hebben we de hele dag lekker gegeten, gedronken en spelletjes gespeeld (waaronder Exit-game van 999).

En dan hoor je het allesbepalende nieuws… De bruiloft gaat niet door. Althans niet op de afgesproken datum en waarschijnlijk ook niet dit jaar. Alles zal verschoven moeten worden.

 

Denk hierbij aan de locatie, kerk, dominee/pastoor, catering, bruidstaart, muziek band/dj, zanger en/of zangeres, bloemen, autohuur, visagie, en ga zo maar door. Hoe groter de bruiloft hoe meer er afgezegd of geschoven zal moeten worden.

 

Voor de weddingplanner en jullie gasten ook een enorm vervelende periode. We kijken namelijk allemaal met het bruidspaar samen uit naar jullie speciale dag. ❤️ Daarom komen we bij de volgende vraag…

 

Hoe hebben jullie de gasten laten weten dat jullie het gingen verzettten?

We waren aan de late kant met onze uitnodiging, we stonden op het punt om alle puntjes op de i te zetten en ze te versturen, tot de Corona toch niet echt meer een verweg-verhaal was geworden. Wij hebben daarom op 15 maart een “Save the Date” appje rondgestuurd met het bericht dat we alles gingen afwachten. Na de persconferentie van 23 maart heb ik bijna wel elk soort gevoel gehad die er is. Het was vrij zeker dat de bruiloft niet door zou gaan. Ik was verdrietig, boos, teleurgesteld, uiteindelijk wel blij dat dit het enige is wat ons is overkomen in deze periode. We hebben allebei nog werk, wij en ook onze omgeving is allemaal gezond en bespaard gebleven. Ik ging alvast contact opnemen met alle partijen en kijken wat de consequenties en mogelijkheden zouden zijn. 5 Mei hebben wij de knoop doorgehakt en alles zo snel mogelijk omgeboekt, want ook iedereen die gepland had in 2021 te trouwen ging al boeken. Gelukkig hoefden wij alleen een andere DJ te regelen wat tegelijkertijd ook weer erg jammer was dat hij al vol zat.

 

Wees niet bang om jullie onzekerheden te uiten naar de weddingplanner. Wij zien namelijk ondanks al het negatieve nieuws nog steeds de mogelijkheden van wat wel kan. We denken ten alle tijden met jullie mee ook al blijft het voor zowel ons als jullie moeilijk.

 

Voordeel van al dat uitstellen is dat je elke dag wel ergens inspiratie en/of ideeën uithaalt, zo kan dat bijvoorbeeld bij een bruiloft van een vriend/vriendin/neef/nicht/zus/broer etc. Wat dacht je van op straat, uit een film of een boek? Om nog maar te zwijgen over wat er op internet te vinden is. Daarom stelde ik de volgende vraag aan mijn bruidspaar.

 

Zijn er ondanks de omstandigheden nog last minute extra ideeën bij jullie opgekomen voor jullie bruiloft die je toch nog graag wil toevoegen aan deze mooie dag?

Wij hebben een maand later een prachtige bruiloft mogen bijwonen van vrienden. Dit gaf zeker een goed inzicht qua puzzelstukjes die ik nog miste. Zo wisten we eigenlijk nog niet echt hoe we de ceremonie voor ons zagen, door een vers voorbeeld hebben we daar nu een beter plaatje bij. Zo hebben we wel weer een jaartje extra om nog meer in shape te kunnen komen voor de bruiloft, kijken of we die jurk moeten laten innemen 😉

De laatste vraag en misschien wel de belangrijkste om, ondanks alles, positief te blijven. Een vraag waar veel bruidsparen over nadenken en het moeilijk mee hebben.

Heb je nog tips voor andere bruidsparen om met deze teleurstelling en onzekerheid om te gaan?

Wij gaan er vanuit dat volgend jaar juni alle richtlijnen ontheven zijn of in ieder geval dat we kunnen dansen en knuffelen met onze gasten, mogelijk optimistisch van ons, maar we gaan er wel voor. Alles wat we tot nu toe gemaakt hebben en/of gepland kunnen we gelukkig meenemen naar volgend jaar. Alles wat je zelf doet of maakt hoef je niet te annuleren.

Voor de andere dingen, hou goed contact met alle partijen en hou ook rekening dat het voor hen zwaar is. Probeer bijvoorbeeld te verzetten en te kijken naar mogelijkheden. Op die manier hoeven zij ook niet zomaar aanbetalingen terug te betalen. Lees jezelf ook goed in wat je bijvoorbeeld kan verzekeren. Mocht dit allemaal te veel werk zijn of wil de wat minder leuke klusjes niet zelf doen, neem dan een weddingplanner in de armen.

Ik zou wel als advies geven aan anderen die hun speciale dag verzetten. Doe iets bijzonders op de oorspronkelijke dag. Kijk of je een verlovingsfotoshoot kan doen of kijk of je die dag in ondertrouw kan gaan. Doe in ieder geval iets leuks en liefdevols op die dag. Het wordt hoe dan ook een dag dat je niet gaat vergeten, geef het daarom een positieve twist.

Ik had dit zelf niet beter kunnen aanvullen. Met deze laatste vraag zijn we aan het einde gekomen van ons interview. Bedankt Anna en Chiel voor jullie bijdrage aan dit interview. ❤️

Bruidspaar: @conijntjuh
Locatie: @de_nadorst