bruidsboeket

Hoe zij hun bruiloft hebben aangepast

Sinds ons laatste interview is er een boel veranderd in jullie plannen. Corona houdt namelijk zijn eigen plan en is bijna niet bij te houden. Maakt meer stuk dan je lief is.

 

Vertel Anna en Chiel

Hoe zijn jullie afgelopen tijd doorgekomen? Zowel met werk als familie en vrienden? Zijn jullie als stel ondanks dit allemaal wel sterker geworden of heeft het toch wel voor meerdere spanningen gezorgd?

Op zich hebben we niks te klagen, zeker als je soms andermans verhalen hoort. We hebben wel meerdere coronagevallen binnen onze kringen meegemaakt, maar niks ernstigs en zijn wijzelf bespaard gebleven.

Er is wel veel gebeurd in het afgelopen jaar en is onze band alleen maar sterker geworden. Zo heeft Chiel bijvoorbeeld een nieuwe baan, de oorzaak was echter niet corona gerelateerd. Anna is het thuiswerken ondertussen wel zat en heeft ze het door ziekte op het werk wel druk.
Dat kan zorgen voor gezonden spanning, maar dit samen “overleven” bevestigd alleen maar meer dat wij voor elkaar bestemd zijn.

Kun je verwoorden hoe dit emotioneel gezien voelde? Had je het idee dat je er wel goed mee om ging of waren er toch zeker dagen dat je zoiets had van ik kom niet voorruit?

Heeft iedereen niet van die dagen? Je kan ons niet vertellen dat dit geen effect heeft op iemand. Maar gelukkig hebben we elkaar en ook al zijn er van die dagen kunnen we er goed over praten met elkaar. Je kan niet echt veel meer doen dan de maatregelen volgen, je ei kwijt bij je partner en er ook zelf of samen mooie dagen van maken, creëer je eigen geluk.

Wanneer kwam het moment dat jullie echt besloten we gaan trouwen dan maar een aangepaste bruiloft? Hebben jullie dit samen besloten of was er toch ook wel veel druk van buitenaf?

In februari was er een moment dat er op het nieuws gesproken werd dat we in augustus allemaal gevaccineerd zouden zijn en dan voorzichtig alles weer naar “normaal” zou gaan. Op dat moment heeft Anna een Instagram poll gedaan bij haar vrienden om te kijken wat andermans mening was over de vraag; is een feest van 60 personen in juni realistisch? Uitkomst was 70% nee en een van de nee stemmen kwam van Chiel, toen hebben we er overgesproken en de knoop doorgehakt.

Hoe dichter we bij juni komen, hoe meer blij we zijn dat we de beslissing genomen hebben. Het geeft veel meer rust aan je hoofd en zekerheid betreft plannen.

Hoe ziet jullie trouwdag er nu uit?

Bijna hetzelfde als gepland, alleen dan simpeler, kleiner en korter. Bepaalde tradities hebben we overboord gegooid, zo worden we beide wakker in ons eigen bed. Vervolgens kleden we gezamenlijk aan en gaan daarna een fotoshoot doen.

Daarna de ceremonie en met de recente versoepelingen hebben we toch nog een kleine borrel en een 3 gangen diner kunnen plannen. We hadden daar een optie voor staan bij een restaurant voor op het terras per huishouden, maar het was wachten tot de coronamaatregelen dit toe stonden. Het feest komt wel wanneer het weer echt kan.

Het verzetten is een vervelend en vooral tijdrovende activiteit hebben jullie wel veel steun en medewerking gekregen van de leveranciers die jullie moesten verzetten of zelfs afzeggen?

Wij hebben alles verschoven, ook nu voor het feest hebben we alles voor de tweede keer verschoven. De leveranciers hebben begrip en zijn al blij dat wij niet annuleren. Het kost voornamelijk tijd en je voelt je bezwaard dat je wéér moet verschuiven. Maar in goed overleg en met veel geduld komen we er wel.

We mogen nog steeds niet reizen hoe hebben jullie nu jullie huwelijksreis voor ogen?

Voor ons is dat vrij makkelijk, wij zouden sowieso niet op huwelijksreis gaan. We zijn niet zo van die reizigers. We hebben wel wat ideeën betreft reizen, maar dat hoeft van ons niet gekoppeld zijn aan ons huwelijk.

Hebben jullie ondanks deze tegenslagen wel nog meer ideeën gekregen voor jullie aankomende bruiloft?

Er zijn meer ideeën die gecreëerd moesten worden, je bruiloft in twee dagen splitsen (ceremonie en feest) zorgt voor twee uitnodigingen, twee keer bedankjes, etc. Gelukkig vind Anna dat wel leuk om te organiseren. Wel hebben we ervoor gekozen om juist nu wel een videograaf in te huren om het te laten filmen.

Door Corona moeten jullie een groot deel van de gasten verzoeken niet te komen. Wat is jullie manier hun toch mee te laten genieten van jullie grote dag? Hoe zijn de reacties van de gasten geweest die jullie helaas toch moesten afzeggen om aanwezig te mogen zijn op jullie trouwdag?

Al onze gasten hebben er begrip voor dat we de ceremonie en het feest scheiden en dat we alleen onze familie en getuigen uitnodigen. We laten het dus filmen waardoor we een soort after movie kunnen tonen op het feest.

Hoeveel gasten hebben jullie nu aanwezig op de bruiloft?

20 gasten en 2 video/fotografen. Met de recente versoepelingen blijft dit aantal voor ons hetzelfde aangezien de locatie door de 1,5 meter niet meer mensen kan toelaten in de zaal.

Wat hadden jullie vooral anders willen zien en hoe gaan jullie om met deze teleurstelling?

Ergens is dit misschien wel beter voor Anna, het kan nu niet zoals zij perfect in haar hoofd had. Dit zorgt voor rust en minder zenuwen, want perfect kan toch al niet meer. Maar het gaat wel heel mooi en fijn worden, onze liefde zal gevierd worden, nu twee keer zelfs 😉

Jullie locatie is veranderd. Waarom hebben jullie nu voor deze locatie gekozen?

Omdat we het gepland hebben zoals de coronamaatregelingen waren in maart. Dan waren horecagelegenheden niet een optie. Daarom hebben we voor een mooi gemeentelijk gebouw gekozen die open is op zaterdag. Uit eindelijk past de locatie perfect bij de manier hoe wij gekleed zullen zijn.

Waren er kosten verbonden aan dit besluit?

We zouden zelfs 12 euro terug kunnen krijgen, maar we hebben aangegeven dat dat niet hoeft.
De publiekszaken van gemeente Hoorn doet zoveel administratief werk nu gratis voor ons i.v.m. de corona.

Zijn er nog dingen die je graag extra wil delen of heb je nog aanvullingen?

Wij dachten vorig jaar, laten we het maar verplaatsen naar volgend jaar, dan zitten we sowieso goed. Nu denken we, we kunnen wel blijven verschuiven, maar in een tijd waarin veel onzeker is, willen we juist dat vieren wat voor ons zeker is en dat is onze liefde voor elkaar.

Wil je meer over dit bruidspaar weten? Lees hun eerste interview hier.